Yüksekokulumuz, Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirdi

yuksekokulumuz-ogrencilerine-yonelik-oryantasyon-egitimi-gerceklestirdi

Yüksekokulumuz, öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitimi gerçekleştirdi. Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen oryantasyon eğitimine Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Ferhat Şirin Sökmen, öğrencilerimiz, akademik ve idari personellerimiz katıldı.

Üniversitemiz tanıtım filmi ile başlayan program Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından Mühendis Serkan Işıkgör’ün öğrencileri otomasyon, ders kayıt işlemleri konusunda bilgilendirmesiyle devam etti.

Sonrasında söz alan Müdürümüz Doç. Dr. Ferhat Şirin Sökmen, üniversitelerde kurulacak dostlukların önemine değindi. Sözlerine “Tecrübelerimden yola çıkarak altını çiziyorum ne ekonomik tatmin ne de mesleki anlamda kariyerdeki doyum öğrenme aşamasındaki tatmini vermiyor. Çok güzel bir yerleşkeye sahibiz, bunu sizler de görmüş oldunuz. Ayrıca YÖK ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle yerleşkemizde Genç Ofisi açıldı. Açılan bu merkezimizde piyano, gitar, bağlama, keman gibi enstrüman kurslarımız var. Bu imkânlardan faydalanmanızı isteriz. Siz sevgili öğrencilerimize yardım etmesi için tüm hocalarımızın danışmanlıkları söz konusu, herhangi bir sorun yaşadığınızda danışman hocalarımız sizlere yardım edecektir. Talepleriniz noktasında başvuracağınız dilekçe ve formlar sistemimizde mevcuttur.  Sizlerden ricam, derslerinizi iyi takip etmeniz ve sınavlarınıza iyi hazırlanmanızdır.” şeklinde devam etti.

Daha sonra söz alan Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Mert Baran Tunçel, sınav sistemleri, devamsızlıklar, geçme notları, akademik takvim, danışmanlıklar ve birimimizdeki bölümlerle alakalı bilgilendirme yaparken diğer Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Abdurrahim Erat ise öğrencilere DGS ve KPSS sınavları hakkında bilgilendirme yaptı.

Program soru cevap ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

27.10.2023 |  Şırnak Meslek Yüksekokulu