Meslek Yüksekokulumuzun Mezuniyet Sevinci

meslek-yuksekokulumuzun-mezuniyet-sevinci

 Meslek Yüksekokulumuzun Mezuniyet Sevinci

\n\n

 

\n\n

Meslek Yüksekokulumuz tarafından 2020-2021 eğitim ve öğretim dönem mezunları için 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi. 

\n\n

Mezuniyet programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. İbrahim Baz, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi. Ferhat Şirin Sökmen, akademik ve idari personelimiz, öğrenciler ve aileleri katıldı.

\n\n

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören,  protokol konuşmalarıyla devam etti. Meslek Yüksekokulumuz birincisi ve Otomotiv Teknolojileri bölüm birincisi Seyhmus Hazar “Bu iki yıllık süreçte yanımızda olan, bizlerden desteğini esirgemeyen hocalarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Zorlu ama bir o kadar da güzel olan bu yolculukta kuşkusuz ki en büyük destekçilerimiz olan anne ve babalarımızdı. Minnet ve saygıyla her birine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum “ dedi.

\n\n

Meslek Yüksek Okulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sökmen ise “2020–2021 mezunlarımızın diploma törenine hepiniz hoş geldiniz. Yeni mezunlarımızı yeni yaşamlarına uğurlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Şu bir gerçek ki, bu iki yılın uzun bir bölümü küresel pandemi nedeniyle uzaktan eğitim şeklinde geçti; ancak Şırnak Meslek Yüksekokulu olarak bu süreci etkin ve verimli bir şeklide kullanmak için var gücümüzle çalıştık. Kaliteli ve donanımlı akademik kadrosu, deneyimli idari kadrosu ve her biri kendi alanında uzman teknik ekibiyle sizleri yarınlara hazırlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Değerli veliler sizlerin şu an yaşamış olduğunuz heyecanın ve mutluluğun tarifi yok.  Evlatlarınızı bizlere emanet ettiğiniz için tüm Şırnak Meslek Yüksekokulu ailesi adına hepinize teşekkür ediyorum ve bilmenizi isteriz ki her biriyle ayrı ayrı gurur duyabilirsiniz. Biliyoruz ki bundan sonra da onların başarılarıyla daha çok gururlanacağız. Mezunlarımızı sevgi ile uğurluyor. Siz katılımcılarımızı da saygı ile selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

\n\n

Son olarak söz alan Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Erkan’da “Aldığınız diplomalar sizlere hayat boyu bir anahtar olacak. Ben her zaman şunu söylüyorum. Arkadaşlar eğitim bitmiyor. Her gün yeni şeyler öğreneceksiniz. Sırada lisans eğitiminiz var. Sizlerin faydalanacağı şekilde 4 yıllık lisans bölümlerimizi açmaya devam ediyoruz. Sizlerden isteğimiz lisansınızı tamamladıktan sonra yüksek lisansınızı ve doktoranızı yapmanız. İnşallah iş takip sistemlerini de kuracağız. Sizleri daha güzel yerlerde göreceğiz. Ben buna inanıyorum. Annelerinizin ve babalarınızın ellerinden öpüyorum. İnşallah bu evlatları bize teslim ettiğiniz şekilde sağlıklı ve sıhhat içinde diplomalarını da vererek sizlere geri emanet ediyoruz” şeklinde konuştu.

\n\n

Tören, Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde bulunan bölüm öğrencilerimizin kendi emekleriyle hazırlamış oldukları video gösterimiyle devam etti. Video gösterimleri sonrası ise Meslek Yüksekokulumuz birincisi kütüğe ismini çaktı ve  dereceye giren tüm  öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaket ve diplomaları takdim edildi.

\n\n

Tören son olarak, öğrencilerin keplerini atma, hatıra fotoğrafı çekimi ve havuz başında Şırnak Belediyesi Müzik Grubu’nun   mezuniyet konseri ile sona erdi.

9.07.2021 |  Şırnak Meslek Yüksekokulu