Azami Öğrenim Süresini Tamamlayan Öğrenciler için Ek Sınav Duyurusu

Öğrenciler, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan ön lisans programlarını azami 4 (dört) yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.

Azami öğrenim süresini dolduran öğrencilere müfredatlarında bulunan ve başarısız oldukları bütün dersler için her yarıyıl iki ek sınav hakkı verilir.

Ek sınavlara girme hakkı elde eden öğrenciler, azami öğrenim süresi sonunda yapılacak olan ilk ek sınavlara girmek zorundadır. Birinci ek sınava girmeyen öğrenciler, bu sınav hakkını kullanmış sayılırlar. Birinci ek sınavda başarısız olan öğrenciler, ikinci ek sınava girebilir.

Başvuru ve sınavlar Ek Sınav Takvimi’nde belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ek Sınav Takvimi

Ek sınavların kesin tarihi, saati ve sınavları yapacak öğretim elemanına ilişkin detaylı bilgiler, bölüm/program başkanlıklarından edinilebilecektir.

2022- 2023 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI EK SINAV TAKVİMİ

18-21 Temmuz 2023

Azami öğrenim süresi dolan öğrencilerin/adayların birinci ek sınav başvurusu

24-28 Temmuz 2023

Birinci ek sınavlar

31 Temmuz 2023

Birinci ek sınav notlarının elektronik ortamda girilmesinin son günü

1-4 Ağustos 2023

İkinci ek sınavlar

5 Ağustos

Birinci ek sınav notlarının elektronik ortamda girilmesinin son günü

Not: Öğrenciler başvurularını https://obs.sirnak.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx adresinden öğrenci bilgi sistemine girerek ‘Başvuru İşlemleri’ menüsünden yapacaklardır.

17.07.2023 |  Şırnak Meslek Yüksekokulu