2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Tek Ders Sınav Duyurusu

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Güz dönemi Tek Ders sınavına girecek öğrencilerimiz, Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin Tek Ders Sınavı ile ilgili aşağıda belirtilen hususları dikkate alarak, Yüksekokulumuz öğrenci işlerine dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Tek ders sınavı MADDE 29 – (1) Mezuniyeti için azami öğrenim süresini kullanmamış ve devam şartını yerine getirmiş fakat tek bir dersten kalan öğrencilere tek ders sınav hakkı tanınır.

(2) Mezuniyeti için GNO' sunun en az 60 olma şartı hariç tüm gerekleri yerine getirmiş olan öğrencilere ise tek ders sınav sonucu alacağı notun katkısıyla GNO' sunu en az 60 düzeyine çekebilecek durumda olması koşuluyla, yarıyıl/yıl sonunda yalnızca bir dersten tek ders sınav hakkı tanınır. 

(3) Tek ders sınavları güz yarılı başında, güz yarıyılı sonunda ve bahar yarıyılı sonunda yapılır. Tek ders sınav günü akademik takvimde belirtilir. 

(4) Tek ders sınavına giren öğrencilerin ara sınav notları dikkate alınmaz, tek ders sınavında alınan not ders geçme notu olarak kabul edilir. Başarısızlık halinde, ders sonraki yarıyılda/yılda tekrarlanır veya öğrenci akademik takvimde belirtilen sonraki tek ders sınavına girer. 

(5) Tek ders sınavına girme hakkına sahip olan öğrenciler, bir sonraki tek ders sınavına kadar ders kaydı yapmamaları durumunda katkı payı ödemezler. 

(6) Tek ders sınavına başvuru yapmak için staj yapmış olma şartı aranmaz.

 

Son Başvuru Tarihi 

 05 Şubat 2024

Tek Ders Sınav Tarihi 

 06 Şubat 2024

 

Tek ders sınavı başvuru dilekçesi için tıklayınız.

31.01.2024 |  Şırnak Meslek Yüksekokulu