2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Tek Ders Sınav Duyurusu

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Bahar dönemi Tek Ders sınavına girecek öğrencilerimiz, aşağıda belirtilen hususları dikkate alarak, dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

1. Tek Ders Sınav dilekçenizi doldurup imzaladıktan sonra Bölüm Başkanlığınıza mail vb. iletişim kanalları yoluyla iletmeniz gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi  02 Temmuz 2023
Tek Ders Sınav Tarihi  05 Temmuz 2023

2. Tek ders sınavına girebilmeniz için mezun durumunda olmanız gerekmektedir. Müfredatınızda tanımlanan derslerinizden biri hariç diğerlerinden başarılı olmalısınız. Tek ders sınavına başvuru yapmak için staj yapmış olma şartı aranmaz.

3. Devamsızlıktan kaldığınız, uygulama kısmında başarısız olduğunuz veya hiç almadığınız dersinizden tek ders sınavına giremezsiniz.

4. Daha önce tek ders sınavına girmiş olan öğrencilerimiz tekrar tek ders sınavına giremezler. Ancak, 2018 yılı 7143 sayılı kanun kapsamında Af ile kayıt yaptıran ve mezun durumunda olan öğrencilerimiz başvuru yapabilirler. Yüksekokulumuz tarafından yapılacak olan değerlendirmeler sonucunda durumları uygun olan ve daha önce tek ders sınav hakkını kullanmamış öğrencilerimiz tek ders sınavına girebileceklerdir.

5. Azami eğitim öğretim süresini aşmış ve ek süre veya sınırsız sınav hakkından faydalanan öğrencilerimiz başarısız oldukları ders dışında stajlarını yapmamışlarsa tek ders sınavına giremezler. Bu durumda olan öğrencilerimiz, stajlarını tek ders sınavından önce yapmaları ve staj değerlendirme sonuçlarının öğrenci işlerine gönderilmesini sağlamaları gerekmektedir

6. Tek ders sınavı başvuru dilekçesi için tıklayınız.

25.06.2023 |  Şırnak Meslek Yüksekokulu